Šećerni štapići

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Šećerni štapići
Fotografije: Hristiliana Vasileva
1 / 3
12/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
"Evo šta ćemo grickati tokom dana - a vi zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • kvasac - veličine kutije šibica
  • mast - 1 šolja, svinjska
  • jaja - 3 komada
  • so - prstohvat
  • brašno - oko 500 g
  • šećer - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se nalomi u kiselo mleko. U tu smesu se dodaju i ostali sastojci - svinjska mast, jaja, so i brašno. Zamesi se meko testo. Nakon što je gotovo testo se ostavlja dva sata u frižideru.

Nakon što se izvadi iz frižidera, testo se podeli na četiri jednaka dela. Svaka lopta testa se razvija u tanku koru debljine oko pola centimetra. Nakon toga se seče na lente. Svaka lenta testa se valja u šećer i uvrće se.

Sipala sam šećer na sto da mi bude lakše da ih uvaljam. Uvrnuti štapići se ređaju u posudu za pečenje koja je prethodno postavljena papirom za pečenje.

Peče se na slaboj rerni koja je prethodno zagrejana na 150 stepeni dok ne bude gotovo. Kada potamne odozdo gotovi su, odozgo treba da ostanu svetli.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: