Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjske uši sa povrćem

Svinjske uši sa povrćem

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Svinjske uši sa povrćem
Fotografije: Velichka Shtarbanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
4015 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
4070 min.
Porcije
1
"Aromatična đakonija uz koju ide čaša dobrog vina"

Potrebni sastojci

  • svinjske uši - 1 - 2 komada
  • šargarepa - 1 velika ili 2 manje
  • tikvice - 1 mala
  • himalajska so
  • biber
  • mladi beli luk - ili mladi luk
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjskim ušima se očiste, operu i skuvaju oko 40 minuta u blago posoljenoj vodi.

Bujon se prospe.

Već skuvane uši se seku na parčiće i prebacuju se u tiganj, bez ikakve masnoće zajedno sa šargarepom i tikvicom isečenim na krugove.

Začinjavamo biberom i himalajskom solju.

Prže se dok povrće blago ne omekša i porumeni. Ne dodaje se voda - cilj je da ostanu blago hrskave.

Garniramo sa strukom mladog belog luka i mladog luka.

Zasitno i sveže brzo jelo uz koje ide čaša dobrog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: