Palačinke od karfiola

15/02/2019
"Neverovatno ukusne palačinke od karfiola, koje se mogu pripremiti i u tiganju, i u rerni "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano836
  • Pregledi tokom meseca110
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • karfiol - 300 g
  • parmezan - 40 g, u prahu
  • mocarela - 60 g, zrela ili ementaler
  • jaja - 1 komad
  • belanca - 1 komad
  • brašno - 3 supene kašike, pune
  • biber - 1 prstohvat, sveže samleven
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol dobro operemo tekućom vodom i iskidamo na ružice. Stavljamo u blender i sameljemo zajedno sa mocarelom (važno je da bude zrela, a ne sveža).

Dobijenu smesu pomešamo sa umućenim jajetom i belancetom, parmezanom, solju i biberom.

Postoje dva načina za pripremu palačinaka. Prvi je zdraviji, u rerni. Obložimo pleh papirom za pečenje i rasporedimo smesu, oblikujte 4-5 okruglih i tankih palačinaka. Pečemo ih oko 20-25 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Ako odlučimo da pravimo u tiganju, treba da dodamo još malo brašna da se smesa zgusne i da se ne raspadaju prilikom okretanja. Koristite tiganj sa dnom koje se ne lepi i namažite ga. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.

Priznaću da više volim drugu varijantu, zato što je lakša i ne postoji opasnost da se palačinke deformišu.

Odlično idu uz tanke kriške paradajza i krem sirom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar