Čokoladni sladoled sa keksom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
15/02/2019
"Razmazite bližnje i prijatelje ukusnim domaćim sladoledom "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano129
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca sa šećerom. U šerpu sipajte mleko, pavlaku i kakao. Stavite ih na ringlu da se zagreju. Dodajte vruću smesu u jaja u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Vratite nazad na ringlu i kuvajte oko 5 minuta, dok ne počne da se zgušnjava.

Žumanca i šećer se umute dok se ne dobije svetao krem. Sklonite s ringle u dodajte čokoladu. Dobro promešajte dok se ne istopi. Pokrijte streč folijom i ostavite da se ohladi. Nakon toga stavite u ffrižider na nekoliko sati dok se potpuno ne ohladi. Izvadite smesu i sipajte je u kutiju od sladoleda ili drugu odgovarajuću.

Stavite je u zamrzivač na tri sata, pri čemu na svakih 30-40 minuta vadite i mešate. Na kraju dodajte namrvljen keks i blago promešajte. Stavite sladoled u zamrzivač na 5-6 sati. Pre konzumacije ga izvadite desetak minuta ranije da se otpusti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar