Način pripreme
Skuvamo pileće meso u posoljenoj vodi dok ne bude gotovo. Sklanjamo penu kada je potrebno. Procedimo bujon u drugu šerpu, prebacujemo pileće meso u čistu posudu. U bujon stavljamo dve kašike ulja.
Očistimo glavicu suvog crnog luka i sečemo ga na sitno. Papriku očistimo od semenki i drški i operemo je. Nakon toga je sečemo na sitno. Šargarepu očistimo i sečemo na male parčiće.
Stavljamo sve u šerpu u bujon. Začinjavamo biberom i ako je neophodno solju. Oljuštimo krompir i operemo ga. Sečemo ga na male kocke. Ostavljamo da vri supa. Dodajemo posle krompir i peršun.
Pred kraj kuvanja dodajemo i razanca, jer se brzo kuvaju. Iskidamo skuvano meso i dodajemo i njega. Ostavljamo da vri supa. Probamo da vidimo da li se sve dobro skuvalo. Kad je gotovo, serviramo u činijicama za supu.
Ne zapržavamo, na ovu vrstu ne stavljamo ni paradajz. Koristimo sveže povrće. Po želji za kraj u porciju može da se stavi nekoliko parčića sušene ljute crvene paprike.