Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Zimska supa sa goveđim mesom i povrćem

Zimska supa sa goveđim mesom i povrćem

IvankaIvanka
Početnik
538
Zimska supa sa goveđim mesom i povrćem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"I prema tradiciji zimske supe su raskošne, bogate i aromatične, zato što treba ne samo da pune stomak, već i da zagreju dušu"

Potrebni sastojci

  • goveđe meso - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1/2 glavice
  • karfiol - 1/2 glavice
  • kupus - 1/4 komada, svež (150 g)
  • grašak - 1/2 šolje (konzerva)
  • boranija - 1/2 šolje (konzerva)
  • paradajz - 2 - 3 komada ili sok od paradajza - 1 šolja
  • ulje - 5 kašika
  • crveno vino - 200 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo goveđe meso u posoljenoj vodi dok napola ne omekša.

Dinstamo u masnoći sa malo vode sitno isečen luk, šargarepu, celer, kupus i karfiol iskidan na ružice.

Dodajemo u bujon sa mesom dinstano povrće i kuvamo ga dok ne omekša.

Dodajemo u supu boraniju, grašak, paradajz isečen na sitno i vino.

Kuvamo još nekoliko minuta i sklonimo supu sa goveđim mesom sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: