Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pirinač u Rerni»Pirinač sa povrćem i svinjskim mesom

Pirinač sa povrćem i svinjskim mesom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Pirinač sa povrćem i svinjskim mesom
Fotografije: Mariana
1 / 4
04/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"U klasičnu svinjetinu sa pirinčem dodajte malo povrća i gledajte za koliko će se potrošiti posuda sa jelom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g
  • bujon od povrća - 1 komad, kocka Magi
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • mladi luk - 4 komada
  • zelene paprike - 1/2 komada
  • kukuruz - 1 šolja
  • grašak - 1 šolja
  • brokoli - 3 ružice
  • peršun - 3 kašike
  • pirinač - 1/2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo mladi luk i sečemo ga na sitno. Papriku takođe očistimo i sečemo na sitno. Ružice brokolija sečemo na parčiće. Peršun sečemo na sitno, potrebno nam je oko 3 kašike isečenog za ukus, boju i aromu jela.

U tiganj stavljamo ulje da se zagreje. Operemo meso i sečemo ga na zalogaje. Propržimo ga u ulju. Izvadimo ga u tanjir na kratko sa strane.

U isto ulje, ako je neophodno dodajemo još malo, stavljamo na sitno isečen mladi luk i dinstamo. Kada je gotov dodajemo pirinač i mešamo dok ne postane prozračan.

Dodajemo papriku, kukuruz, brokoli i grašak. Promešamo i ostavljamo da se izdinsta. U vrućoj vodi rastvaramo bujon. Sipamo malo bujona oko pola šolje i mešamo.

Kuva se na tihoj vatri kratko. Začinjavamo solju i biberom po ukusu. Promešamo.

U posudu za pečenje sipamo sve i promešamo. Sipamo sav preostali bujon.

Dodajemo meso na pojedina mesta. Pečemo u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Pred kraj stavljamo peršun odozgo.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: