Način pripreme
Očistimo mladi luk i sečemo ga na sitno. Papriku takođe očistimo i sečemo na sitno. Ružice brokolija sečemo na parčiće. Peršun sečemo na sitno, potrebno nam je oko 3 kašike isečenog za ukus, boju i aromu jela.
U tiganj stavljamo ulje da se zagreje. Operemo meso i sečemo ga na zalogaje. Propržimo ga u ulju. Izvadimo ga u tanjir na kratko sa strane.
U isto ulje, ako je neophodno dodajemo još malo, stavljamo na sitno isečen mladi luk i dinstamo. Kada je gotov dodajemo pirinač i mešamo dok ne postane prozračan.
Dodajemo papriku, kukuruz, brokoli i grašak. Promešamo i ostavljamo da se izdinsta. U vrućoj vodi rastvaramo bujon. Sipamo malo bujona oko pola šolje i mešamo.
Kuva se na tihoj vatri kratko. Začinjavamo solju i biberom po ukusu. Promešamo.
U posudu za pečenje sipamo sve i promešamo. Sipamo sav preostali bujon.
Dodajemo meso na pojedina mesta. Pečemo u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Pred kraj stavljamo peršun odozgo.
Nek vam je slatko!