Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Gusta supa od pečuraka sa svežim mlekom

Gusta supa od pečuraka sa svežim mlekom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Gusta supa od pečuraka sa svežim mlekom
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"NIšta ne greje dušu tako, kao tanjirić tople supe...."

Potrebni sastojci

  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 mala glavica
  • pečurke - 500 g 2 - 3 vrste (vrganj, šampinjoni, lisičarka ili druge)
  • majčina dušica - 2 struka, sveža
  • sveže mleko - 1/2 l
  • maslac - 50 g
  • brašno - 2 - 3 ravne supene kašike (prepečeno)
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isečemo beli luk i luk i propržimo na maslacu.

Pečurke, očišćene i iseckane na kockice, dodajemo u luk i beli luk i takođe dinstamo dok ne dobiju zlatnu boju.

Dodajemo brašno i promešamo dok ne upije mast i dok se ne zaprži.

Ako je potrebno dodajemo još masti. Razredimo mlekom i energično mešamo.

Začinimo solju, biberom i svežom majčinom dušicom. Ostavljamo da se krčka 15 minuta.

Da bismo dostigli potrebnu gustinu možda bude potrebno da se razredi sa vodom/bujonom/svežim mlekom.

Supa se može i pasirati. Ukrašavamo po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: