Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ražnjići»Marinirana svinjetina na ražnjiću

Marinirana svinjetina na ražnjiću

Filip DimitrovFilip Dimitrov
Šegrt
10290
Marinirana svinjetina na ražnjiću
Fotografije: Filip Dimitrov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Najbolji način da pripremite svinjsko meso"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 2 kg
  • soja sos - 50 ml
  • belo vino - 200 ml
  • paprike - 2 crvene i 2 zelene
  • čuk - 1 glavica (veća)
  • so - po ukusu
  • kumin
  • biber
  • čubar
  • kari
  • ruzmarin - struk
  • majčina dušica
  • limun - sok od 1/2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešamo soja sos, vino, sok od limuna, so, kumin, biber, čubar i kari. Promešamo dobro.

Isečemo meso na veće parčiće, jer ćemo koristiti bar dva velika metalna ražnjića. Isečemo i paprike na velike parčiće.

Potapamo meso u dobijenu marinadu i između njega ređamo sveđe biljke i luk isečen na kolutove. Prethodno smo odvojili sa strane malo marinade i sada je dolivamo u meso - pokrivamo folijom i ostavljamo da odstoji 3-4 sata u frižideru, dok ne upije dobro marinadu i arome.

Upalimo drveni ugalj i pazimo da vatra ne bude jaka, pre nego što počnemo da pečemo, namažemo roštilj i ražnjić masnoćom.

Nižemo parčiće mesa - alevu papriku, parče mesa - zelenu papriku i tako dok ne poređamo svo meso. Pečemo na umereno zagrejanom roštilju da meso ne izgori.

Da bi bilo krhko, s vremena na vreme stavljamo marinadu!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: