Salata Plodovi mora

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
21/02/2019
"Romantična salata za sve one koji planiraju da podele večeru sa voljenim čovekom i flašom vina "
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • fusili - 1 pakovanje (trobojna pasta)
  • celer - 3 struka
  • surimi štapići - 1 pakovanje
  • grašak - 1 šolja (zamrznut)
  • majonez - 1 šolja
  • šećer - 1/2 kašike
  • sirće - 2 kašike
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/4 kašičice
  • bosiljak - nekoliko listova za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite na ringlu duboku šerpu sa posoljenom vodom da provri. Dodajte testeninu i kuvajte od 8 do 10 minuta ili manje, ako više volite al dente. Prebacite gotovu pastu u cediljku i isperite hladnom vodom, dok se ne ohladi i ostavite da se ocedi.

Dok se pasta ne ocedi, isecite celer i surimi štapiće. Vrelom vodom prelijte grašak da se odmrzne i poklopite poklopcem pet minuta. Nakon toga isperite hladnom vodom da sačuva svoju boju.

U velikoj posudu, promešajte zajedno majonez, šećer, sirće, mleko, so i biber po ukusu. Dodajte pastu, grašak, celer, rolnice od rakova i promešajte, da se sve začini ravnomerno.

Dodajte dodatnu količinu soli, šećer ili mjonez prema svom ukusu. Ostavite salatu na hladnom nekoliko sati pre serviranja. Po želji dodajte beli luk isečen na sitno.

Servirajte sa iskidanim listovima bosiljka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar