Način pripreme
Stavite na ringlu duboku šerpu sa posoljenom vodom da provri. Dodajte testeninu i kuvajte od 8 do 10 minuta ili manje, ako više volite al dente. Prebacite gotovu pastu u cediljku i isperite hladnom vodom, dok se ne ohladi i ostavite da se ocedi.
Dok se pasta ne ocedi, isecite celer i surimi štapiće. Vrelom vodom prelijte grašak da se odmrzne i poklopite poklopcem pet minuta. Nakon toga isperite hladnom vodom da sačuva svoju boju.
U velikoj posudu, promešajte zajedno majonez, šećer, sirće, mleko, so i biber po ukusu. Dodajte pastu, grašak, celer, rolnice od rakova i promešajte, da se sve začini ravnomerno.
Dodajte dodatnu količinu soli, šećer ili mjonez prema svom ukusu. Ostavite salatu na hladnom nekoliko sati pre serviranja. Po želji dodajte beli luk isečen na sitno.
Servirajte sa iskidanim listovima bosiljka.