Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Pastrmka sa orasima, bosiljkom i sotiranim tikvicama

Pastrmka sa orasima, bosiljkom i sotiranim tikvicama

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
2486071160
Pastrmka sa orasima, bosiljkom i sotiranim tikvicama
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 3
21/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Zdrav predlog za ručak jedinstvenog ukusa i mirisa"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 3 očišćene
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • pesto - 2 supene kašike
  • orasi - 80 - 100 g
  • tikvice - 3 komada, srednje veličine
  • majčina dušica - nekoliko struka, sveža
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Filetiramo očišćenu ribu.

Sameljemo orahe i beli luk uz pomoć blendera. U ovu smesu dodajemo pesto, maslinovo ulje i so, biber po ukusu. Ovom pastom dobro namažemo filee i poređamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje i namazan sa malo maslinovog ulja.

Pečemo oko 10-12 minuta dok korica ne dobije braonkastu boju.

Tikvice sečemo na kocke srednje veličine i sotiramo u prethodno ugrejanom tiganju sa malo maslinovog ulja.

Kad tikvice dobiju braonkastu boju dodajemo malo maslaca, nekoliko strukova sveže majčine dušice i skidamo tiganj sa vatre. Serviramo ribu sa tikvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: