Način pripreme
Od nekoliko suvih kriški hleba rukama napravimo mrvice. Mrvice stavljamo 30 minuta u tanjir da se još osuše, da bi lakše bilo da ćufice uvaljamo u njih.
Svo povrće isečemo na veoma sitno. Ja sam koristila blender. Sečemo i mirođiju i peršun. Koristila sam takođe svež, jer je tako ukus ćuftica lepši. Kuvam pirinač. Potrebno nam je dve šolje skuvanog pirinča. Mešamo povrće sa 1/2 šolje već skuvanog pirinča. Preostali pirinač promešamo sa jajetom.
Začinjavamo solju, biberom, stavljamo i majčinu dušicu. Veoma dobro promešamo. Pravimo male okrugle ćuftice blago nakvašenim rukama. Umutimo jedno jaje za pohovanje. Uvaljamo svaku u brašno, posle u jaje i na kraju u mrvice hleba.
Ređamo sve ćuftice u posudu za pečenje postavljenu papirom. Odozgo ih poprskamo uljem. Pečemo ih na 200 stepeni dok mrvice ne postanu blago zlataste. Jedemo sa salatom. Lagano i ukusno.