Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Pirinča»Ćuftice sa pirinčem i povrćem, uvaljane u mrvice

Ćuftice sa pirinčem i povrćem, uvaljane u mrvice

MarianaMariana
Šef kuhinje
261742k55
Ćuftice sa pirinčem i povrćem, uvaljane u mrvice
Fotografije: Mariana
1 / 2
23/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Imamo šta da vam kažemo, ćuftice su ćuftice i neverovatno su ukusne, aromatične i hrskave, posebno kada su napravljene po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje, skuvan
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, sveža
  • celer - 1 kriška
  • luk - 1/2 glavice
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • mirođija - nekoliko strukova
  • peršun - nekoliko strukova
  • jaje - 1 komad
  • so
  • biber
  • za pohovanje
  • jaje - 1 komad
  • brašno
  • hlebne mrvice - sveže
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Od nekoliko suvih kriški hleba rukama napravimo mrvice. Mrvice stavljamo 30 minuta u tanjir da se još osuše, da bi lakše bilo da ćufice uvaljamo u njih.

Svo povrće isečemo na veoma sitno. Ja sam koristila blender. Sečemo i mirođiju i peršun. Koristila sam takođe svež, jer je tako ukus ćuftica lepši. Kuvam pirinač. Potrebno nam je dve šolje skuvanog pirinča. Mešamo povrće sa 1/2 šolje već skuvanog pirinča. Preostali pirinač promešamo sa jajetom.

Začinjavamo solju, biberom, stavljamo i majčinu dušicu. Veoma dobro promešamo. Pravimo male okrugle ćuftice blago nakvašenim rukama. Umutimo jedno jaje za pohovanje. Uvaljamo svaku u brašno, posle u jaje i na kraju u mrvice hleba.

Ređamo sve ćuftice u posudu za pečenje postavljenu papirom. Odozgo ih poprskamo uljem. Pečemo ih na 200 stepeni dok mrvice ne postanu blago zlataste. Jedemo sa salatom. Lagano i ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: