Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Ukusna janija sa komadićima svinjetine i povrćem

Ukusna janija sa komadićima svinjetine i povrćem

Ukusna janija sa komadićima svinjetine i povrćem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusna janija, koja će vas naterati da počistite tanjir"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g, but
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 - 2 komada, srednje velika
  • paprika - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • piment - 3 - 4 zrna
  • biber - 3 - 4 zrna
  • peršun - 3 - 4 grančice
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 2 kašike
  • so
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na sitne komadiće. Zagrejte masnoću u odgovarajućoj šerpi. Stavite meso i kuvajte kratko dok se ne zapeče. Izvadite meso u tanjir.

U masnoću dodajte sitno isečen luk i šaragrepu. Promešajte i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte očišćene i na male parčiće isečene paprike. Kuvajte još 2-3 minuta-

Vratite meso nazad, dodajte alevu papriku i oljušten i sitno isečen paradajz. Sipajte toplu vodicu, dok ne pokrijete meso i povrće. Poklopite poklopcem i kuvajte na tihoj vatru dok jelo ne ostane na masnoći.

Začinite solju, dodajte biber i piment. Pred kraj kuvanja dodajte brašno umućeno sa malo vode (da se dobije kašica) da se jelo zgusne.

Pre serviranja pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: