Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Ukusna janija sa bamijom

Ukusna janija sa bamijom

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
1472452456
Ukusna janija sa bamijom
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 3
19/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Predstavljamo vam ovu neverovatnu janiju sa bamijom"

Potrebni sastojci

  • luk - 4 glavice
  • crvene paprike - 5 komada
  • patlidžan - 1 komad
  • bamija - 20 komada
  • paradajz - 5 komada
  • aleva paprika
  • brašno - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • so
  • celer - 3 grančice, listovi
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče na polumesece. Zaprži se u masnoći.

Patlidžan se oljušti i seče se na krupnije kocke.

Paprike se takođe iseku na krupnije parčiće. Dodaje se patlidžan i paprike i one se zaprže.

Dodaje se brašno i aleva paprika i dodaje se narendan paradajz.

Stavlja se cela grančica celera.

Sipa se malo vode i janija se kuva na tihoj vatri.

Na kraju se dodaje bamija i kuva se još oko 10 minuta.

Posipa se isečenim celerom ukusna janija sa bamijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: