Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Janija»Ukusna teleća janija sa graškom

Ukusna teleća janija sa graškom

Maria PavlovaMaria Pavlova
Početnik
8115
Ukusna teleća janija sa graškom
Fotografije: Maria Pavlova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Sočna i ukusna janija sa teletinom i graškom za ručak - biće nam potreban i hleb!"

Potrebni sastojci

  • Za janiju
  • teleće meso - 540 g (1 tegla) skuvano
  • skuvan grašak - 2 tegle po 660 g
  • crni luk - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 2 koamda
  • mirođija
  • peršun
  • so - po ukusu
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • za zapršku
  • brašno - 2 kašike
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržimo povrće i izdinstamo ga sa malo vode - 10-15 minuta da omekša.

Sipamo grašak, meso, dolivamo litar tople vode (ako vam se učini da je gusto dodajte još vode). Ostavljamo da provri.

Pravimo zapršku i sipamo je u tankom mlazu i mešamo neprestano.

Dodajemo so po ukusu i začine u janiju od graška.

Treba da vri još 5 minuta i janija sa teletinom je gotova.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: