Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileći bubci sa pečurkama, prazilukom, šargarepom i pavlakom

Pileći bubci sa pečurkama, prazilukom, šargarepom i pavlakom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pileći bubci sa pečurkama, prazilukom, šargarepom i pavlakom7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Samo mi znamo kako da pretvorimo obične bubce u pravi gurmanski predlog za ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • pileći bubci - 500 g
  • praziluk - 1 struk
  • pečurke - 125 g, iz tegle
  • kačkavalj - 100 g
  • šargarepa - 2 komada
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • ulje - 50 ml
  • belo vino - 100 ml, suvo
  • pikantina - 1 kašika, od povrća
  • aleva paprika
  • čubar
  • peršun
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Bubce očistimo i operemo. Stavljamo šerpu sa litar i po vode i kašikom soli na ringlu da provri.

Nakon što voda provri stavljamo gotove očišćene i oprane bubce. Za to vreme sečemo praziluk na kolutove kao i šargarepe, vadimo pečruke i cedimo od vode.

Stavljamo u duboki tiganj oko 50 ml ulja i dodajemo u njega praziluk, pečurke i šargarepe kao i oceđene skuvane bubce.

Dodajemo i alevu papriku i promešamo. Ostavljamo tako da provri dok se povrće ne izdinsta.

Dodajemo jednu šolju bujona u kome smo kuvali pileće bubce u tiganj, poklapamo i ostavljamo na srednjoj vatri da sve provri.

Nakon što je bujon skoro uvreo, dodajemo kiselu pavlaku, vino i začine.

Sve to sipamo u vatrostalnu posudu i stavljamo u rernu dok sve ne omekša.

Kada je gotovo, dodajemo odozgo kačkavalj narendan na rende.

Stavljamo u rernu ponovo i pečemo, dok se sam kačkavalj ne zapeče.

Vadimo, sečemo na porcije i serviramo dok je samo jelo još toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: