Laka krempita sa jufkom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
27/02/2019
"Nema mešenja, nema razvijanja - sočna krempita, koja se pravi sa gotovom jufkom "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite krem. Zagrejte skuvano sveže mleko. U multipraktiku umutite žumanca sa urmama, vanilom brašnom i 100 ml mleka.

Stavite u mleko koru limuna ili pomorandže za aromu. Postepeno sipajte tečnost od jaja sa zagrejanim mlekom i vratite na ringlu. Čekajte da se zgusne i sklonite.

Istopite maslac i njim podmažite dno kalupa za tortu. Pospite slojem jufke.

Prelijte kremom. I ređajte dok se sastojci ne potroše. Ostavite u frižider da se stegne. Pita je spremna za konzumaciju.

Možete da je ukrasite narom ili drugim voćem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar