Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Hobotnica sote sa čeri paradajzom

Hobotnica sote sa čeri paradajzom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958146
Hobotnica sote sa čeri paradajzom
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
27/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
5
"Da li volite morske specijalitete? Ako je tako, vidite ovu veoma ukusnu hobotnicu sote - ispada veoma krhka, ne miriše i prava je đakonija"

Potrebni sastojci

  • hobotnica - 1 kg, pipci
  • beli luk - 4 čena
  • čari paradajz - 7 komada
  • so - po ukusu
  • maslac - 70 g
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pipke u kipućoj vodi zajedno sa dva čepa od plute oko sat i po, proveravamo viljuškom u najdebljem delu i ako ima potrebe kuvamo još.

Vadimo pipke i sečemo ih na dijagonalne parčiće. Očistimo beli luk i takođe ga sečemo na tanke dijagonalne kriške.

U dobokom tiganju zagrevamo maslaca i stavljamo pipke da se dinstaju, dodajemo beli luk, promešamo da upiju njegov miris.

Dodajemo čeri paradajz isečen na četvrtine, solimo po ukusu, posipamo biberom i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: