Kuvane ćufte sa bešamel sosom

01/03/2019
"Retro ukusno jelo za svaku trpezu - kuvane ćuftice sa bešamelom "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano242
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Od mlevenog mesa oblikujemo male ćufte. Sravite u šerpu sa toplom vodom.

Isečemo šargarepu na kockice i sipamo u šerpu. Stavljamo so, biber, alevu papriku, celer, sok od limina i čubar. Kuvamo 30 minuta.

Dok kuvamo, u maloj posudi na vatri pripremamo sos. Rastopimo maslac i dodajemo so, biber i estragon. Uz neprestano mešanje dodajemo mleko i brašno. Mešamo dok ne dobijemo željenu gustinu.

Kad skuvamo ćufte i šargarepu, skidamo sa vatre i pomešamo sa sosom, nakon toga ostavljamo da vri 5 minuta sa sosom dok se jelo ne zgusne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar