Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Zapečena jela»Specijalitet od mlevenog mesa iz rerne

Specijalitet od mlevenog mesa iz rerne

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Specijalitet od mlevenog mesa iz rerne
Fotografije: Diana Kostova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Pitate se šta da spremate danas? Evo jedne odlične ideje!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • hleb - 2 velike kriške
  • so
  • biber
  • kim - 1 prstohvat
  • metvica - 1 prstohvat
  • pečurke - 200 g šampinjona
  • jaja - 3 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • ljutenica - 5 - 6 kašike
  • ulje - 1 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Namažite dno male tepsije masnoćom i razmažite u tankom sloju ljutenicu. Preko nje rasporedite mleveno meso, prethodno umešeno sa natopljenim i oceđenim hlebom, jajima i začinima.

Iseckajte pečurke i ravnomerno ih rasporedite odgore, a preko njih preostalo mleveno meso. Rasecite jelo nožem na kockice ili napravite viljuškom proreze do dna.

Prelijte umućenim jajima, pospite kačkavaljem i stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: