Specijalitet od mlevenog mesa iz rerne

Milica DjordjevicMilica DjordjevicŠef kuhinje1792
17/02/2017
"Pitate se šta da spremate danas? Evo jedne odlične ideje!"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34 284
  • Pregledi tokom meseca557
  • Pregledi tokom sedmice18
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • hleb - 2 velike kriške
  • so
  • biber
  • kim - 1 prstohvat
  • metvica - 1 prstohvat
  • pečurke - 200 g šampinjona
  • jaja - 3 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • ljutenica - 5 - 6 kašike
  • ulje - 1 kašike
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Namažite dno male tepsije masnoćom i razmažite u tankom sloju ljutenicu. Preko nje rasporedite mleveno meso, prethodno umešeno sa natopljenim i oceđenim hlebom, jajima i začinima.

Iseckajte pečurke i ravnomerno ih rasporedite odgore, a preko njih preostalo mleveno meso. Rasecite jelo nožem na kockice ili napravite viljuškom proreze do dna.

Prelijte umućenim jajima, pospite kačkavaljem i stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar