bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Zapečena Jela»Specijalitet od mlevenog mesa iz rerne

Specijalitet od mlevenog mesa iz rerne

Milica DjordjevicMilica Djordjevic
Šef kuhinje
179
45
71
Specijalitet od mlevenog mesa iz rerne
Fotografije: Diana Kostova
1 / 3VIDEO
17/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
"Pitate se šta da spremate danas? Evo jedne odlične ideje!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • hleb - 2 velike kriške
  • so
  • biber
  • kim - 1 prstohvat
  • metvica - 1 prstohvat
  • pečurke - 200 g šampinjona
  • jaja - 3 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • ljutenica - 5 - 6 kašike
  • ulje - 1 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Namažite dno male tepsije masnoćom i razmažite u tankom sloju ljutenicu. Preko nje rasporedite mleveno meso, prethodno umešeno sa natopljenim i oceđenim hlebom, jajima i začinima.

Iseckajte pečurke i ravnomerno ih rasporedite odgore, a preko njih preostalo mleveno meso. Rasecite jelo nožem na kockice ili napravite viljuškom proreze do dna.

Prelijte umućenim jajima, pospite kačkavaljem i stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: