Ekonomična janija sa pirinčem i piletinom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Ekonomična janija sa pirinčem i piletinom

Ekonomična janija sa pirinčem i piletinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ekonomična janija sa pirinčem i piletinom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
05/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije7
"Ekonomična, ali strašno ukusna janija sa pirinčem i piletinom"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • pileće meso - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • biber
  • piskavica
  • začin od povrća
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepa i luk se iseku na male parčiće. Pileće meso takođe se iseče na parčiće.

U šerpu se sipa malo ulja da se zagreje. Nakon što se zagreje dodaju se isečeni šargarepa i luk. Mešaju se s vremena na vreme.

Kada luk postane prozračan dodaje se i pileće meso da se malo zaprži. Promeša se.

Nakon toga se dodaje i pirinač. Sipa se 4-5 šolja vode. Dodaju se biber, univerzalni začin od povrća i piskavica.

Meša se janija i ostavlja se da se kuva dok pirinač i meso ne budu gotovi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: