Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija sa piletinom i žutom boranijom

Janija sa piletinom i žutom boranijom

Janija sa piletinom i žutom boranijom
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Znamo da nećete odbiti jednu seosku janiju sa krhkom domaćom piletinom i boranijom Neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 g
  • žuta boranija - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 2 supene kašike
  • voda - 2 litra
  • so - 1/4 kašičice
  • paradajz sos - 2 šolje
  • biber - 2 prstohvata, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i krupno naseckamo boraniju.

Sipamo je u šerpu i zalivamo vodom.

Dodajemo i pileći file, naseckan na komade.

Pileću janiju kuvamo na ringli otprilike 20 minuta.

Nakon toga dodajemo u ulje luk, sos paradajz i so.

Smanjujemo ringlu i kuvamo janiju od boranije još otprilike 50 minuta, dok se ne zgusne.

Posipamo biberom, isključujemo ringlu, zatvaramo poklopac i ostavljamo tako na 20 minuta.

Nakon toga serviramo našu ukusnu janiju sa piletinom i žutom boranijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: