Seoska janija sa piletinom i krompirima

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
09/03/2019
"Krompir sa piletinom - klasika u šerpi!"
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano196
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • krompir - 5 komada
  • paradajz - 1 komad
  • paprike - 2 komada, crvene
  • ulje
  • crni luk - 1 glavica
  • peršun
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Pileće batake skuvajte u slanoj vodi. Procedite bujon od pilećeg mesa, a meso odvojite od kostiju i kožica i iskidajte ga na komade.

Zagrejte ulje i u njemu prodinstajte sitno naseckani crni luk, dodajte crvene paprike, nasečene na trakice i upržite ih dok ne omekšaju.

Dodajte zatim krompir nasečen na kockice i ostavite još 2-3 minuta da se uprži sve. Zatim se dodajte narendani paradajz, alevu paprika i sve dobro promešajte. Posolite po ukusu.

Dolijte bujon i kuvajte dok krompir ne bude kuvan, a malo pre toga, dodajte meso da se prokuva sa povrćem. Ako je jelo retko zgusnite ga sa jednom kašikom brašna. Poslužite sa iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar