Tikvice sa pikantnim paradajz sosom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
43
284
05/03/2019
"Hrskave tikvice za meze u društvu prijatelja!"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano98
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • ulje za prženje
  • so - po ukusu
  • šećer
  • ulje - 3 kašike
  • paradajz - 500 g
  • ljuta papričica - 1 komad
  • brašno - za uvaljivanje - 1 šoljica
  • čubar
* merne jedinice
Pržene Tikvice

Način pripreme

Operite tikvice i isecite ih na uske trake. Pospite sa malo soli i bibera.

Uvaljajte tikvice u brašno i pržite ih u zagrejanom ulju. Izvadite ih u tanjir.

U istom ulju ispržite rendani paradajz i sitno iseckanu ljutu papričicu.

Začinite sa malo soli i dodajte čubar ili drugi začin po želji. Kuvajte na tihoj vatri, dok se sos ne zgusne.

Poslužite pržene tikvice sa pikantnim sosom od paradajza i grančicom svežeg peršuna.

Lako i ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar