Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Zapečena jela»Patlidžan i tikvice sa mlevenim mesom i paradajz sosom

Patlidžan i tikvice sa mlevenim mesom i paradajz sosom

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5322155
Patlidžan i tikvice sa mlevenim mesom i paradajz sosom
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Patlidžan i tikvice sa mlevenim mesom i paradajz sosom - jednostavno i ukusno letnje jelo!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • tikvice - 1 komad
  • mleveno meso - 350 g
  • paradajz u kockicama - 1 konzerva
  • luk - 1 glavica
  • so
  • crni biber
  • kumin
  • aleva paprika
  • čubar
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckamo tikvicu i oljušteni patlidžan na krugove i ređamo u tepsiju. Posolimo, dodajemo ulje i mešamo. Sipamo malo vode, 20 ml i stavljamo u rernu dok se ne zagreje na 200 stepeni.

Za to vreme na ringli zapržavamo luk i dodajemo mleveno meso za jelo, začinjavamo - so, crni biber, kumin, čubar, aleva paprika. Dodajemo paradajz i stavljamo kašičicu šećera, još soli i bosiljak. Ostavljamo malo da se pomešaju arome.

Vadimo tepsiju iz rerne i zalivamo paradajz sosom. Ravnomerno raspoređujemo po povrću i vraćamo u rernu na otprilike dvadesetak minuta.

Patlidžan i tikvice sa mlevenim mesom i paradajz sosom - jednostavno i ukusno letnje jelo!

Ako vam se dopada ovaj recept, probajte i naše recepte za zapečeno jelo sa patlidžanom ili Imam Bayildi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: