Način pripreme
Podelite belanca i žumanca u dve odvojene posude. Umutite belanca sa polovinom šećera u čvrst sneg pomoću miksera.
Umutite žumanca u vazdušast krem sa preostalim šećerom.
Ujedinite belanca i žumanca postepeno i pažljivo. Na isti način dodajte brašno i promešajte drvenom varjačom.
Našpricajte piškote u posudu za pečenje, postavljenu papirom (ja sam korisitla novine) pomoću šprica sa odogovarajućim nastavkom.
Ostavite rastojanje između piškota. Pospite ih šećerom u prahu i ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok blago ne porumene. Ohladite.
Istopite čokoladu i maslac na pari.
Umutite pavlaku pomoću miksera u gust krem. Dodajte žele i promešajte dok se ne izjednači.
Slepite piškote kremom i potopite gornji deo u čokoladnu glazuru.
Pospite krokanom od kikirikija i ostavite da se stegne čokolada.