Domaća kiselica od dženarika
Домашен кисел с джанки
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krisel»Domaća kiselica od dženarika

Domaća kiselica od dženarika

Vanya StoichevaVanya Stoicheva
Početnik
151704
Domaća kiselica od dženarika
Fotografije: Vanya Stoicheva
06/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Iz prašnjavih notesa naših baka."

Potrebni sastojci

  • dženarike - 200 g, dobro sazrele
  • kukuruzni skrob - 2 kašike
  • limunska kiselina - 1 kašičica
  • želatin - 1 kašičica
  • voda - 500 ml, ili sveže mleko
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Dženarike očistite od koštica i ako je moguće, oljuštite ih.

Kukuruzni skrob, limunsku kiselinu i želatin promešajte i rastvorite ih u malo vode u posudi.

Ostatak vode stavite da proključa i u nju stavite šećer, a smesu sa skrobom dodajte u tankom mlazu uz neprestano mešanje i pre nego što isključite šporet, dodajte šljive da se i one prokuvaju 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: