Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od dženarike sa zaprškom

Čorba od dženarike sa zaprškom

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
7519302
Čorba od dženarike sa zaprškom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Čorbu sa dženarikom možete jesti samo na selu, ali ako zapišete naš recept, možete je i sami pripremiti"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 - 2 glavice
  • dženarika - 1 šaka
  • paprike - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 - 2 kašike
  • jaja - 1 komad
  • čubar
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću šerpu stavite sitno iseckan luk, papriku, krompir i cele šljive.

Prelijte vodom i ostavite da se kuva. Malo pre nego što čorba bude gotova, dodajte čubar i so po želji.

Nakon nekoliko minuta čorbu sklonite sa vatre u zapržite je sa umućenim mlekom i jajetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: