Makarone iz rerne Kvatro formađi

06/03/2019
"Pasta sa karakterom i neodoljivim mirisom - baš kako je volite "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano215
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U veliki pleh sipamo makarone i ostavljamo u rerni dok se ne ugreje na 200 stepeni i da se malo ugreju. Pairamo oljušteni paradajz u konzervi i dodajemo pavlaku, vodu i suve začine.

Ako procenimo da je malo tečnosti, možemo dodati vodu, u zavisnosti od toga kakva volite da bude pasta - dobro kuvana ili al dente.

Ostavite u rerni na 200 stepeni dok se ne upije polovina tečnosti. Izvadite makarone, izdrobite i stavite unutra mocarelu, isečenu na krugove.

Odozgo izmrvite beli sir i promešajte malo. Ostavite ponovo u rerni dok makarone potpuno ne upiju tečnost i dok ne dobiju lepu boju.

Izrendajte gorgonzolu i nakon toga parmeza. Ostavite nekoliko minuta u isključenoj rerni. Ukrasite listićima svežeg bosiljka ili origana.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar