Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Njoke sa sosom od paradajza

Njoke sa sosom od paradajza

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k103
Njoke sa sosom od paradajza
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 6
12/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
2
"Da li i vama dođe da napišete poemu o njokama, gledajući ove, jer nama je tako"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada
  • brašno - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • paradajz - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • luk - 1 glavica
  • parmezan
  • bosiljak - svež
  • origano - svež
  • peršun
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • so
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite krompir i uvijte svaki u foliju odvojeno. Stavite ih u posudu za pečenje i pecite jedan sat na 200 stepeni.

Isecite luk, beli luk, paradajz i šaragrepe i stavite ih u posudu sa zagrejanom masnoćom da se dinstaju. Začinite solju i šećerom i ostavite sos da se krčka na slaboj vatri dok se ne dobije gust sos od paradajza.

Oljuštite ispečen krompir, izgnječite ga u posudu i ostavite na kratko da se ohlade. U ohlađeni pire dodajte jaja, brašno i zamesite rukama, dok ne dobijete testo. Razvijte testo na fitilje i isecite na male cilindre.

Skuvajte njoke u šerpi sa kipućom vodom, pazeći da se ne slepe. Zagrejte maslac u tiganju. Kad njoke isplivaju na površinu vode izvadite ih i premestite u tiganj sa zagrejanim maslacem da se zaprže na kratko.

Za to vreme pasirajte sos od paradajza.

Servirajte njoke u tanjiru, prelijte sosom od paradajza i garnirajte sa parmezanom i svežim listićima origana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: