Pileća supa sa kupusom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
11/03/2019
"Dodajte u omiljenu pileću supicu i malo svežeg kupusa - za raskoš "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pile operemo, stavljamo u šerpu, prelivamo vodom i stavljamo na ringlu da provri. Prosipamo vodu i sipamo čistu toplu vodu. Stavljamo da se kuva zajedno sa kupusom isečenim na sitno i očišćenim, šargarepom narendanom na krupno. Kuvamo dok meso ne omekša.

Izvadimo skuvano pileće meso iz supe, odvojimo od kosti, isečemo na komadiće i ponovo vraćamo u kipuću supu. Začinjavamo biberom i solju po ukusu.

U odvojenu posudu - tiganj, stavljamo sitno isečen luk da se isprži/izdinsta u ulju (2-3 kašike), maslacu (20-30 g) i malo vode. Kada ostane na masnoći posipamo brašno (1 kašika) i zapržimo dok mešamo.

Razređujemo zapršku bujonom od supe i sipamo u kipuću supu uz neprestano mešanje. Sipamo i sveže mleko (200 ml). Dodajemo isečen svež peršun i kuvamo supu još nekoliko minuta.

Ako je neophodno i za gustinu koju volite možete da dolijete toplu vodu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar