Način pripreme
Pakovanje za supu se obično sastoji od krilca, pilećih leđa, vrata, džigerice, srca i želuca.
U šerpu sa vrelom vodom koja je prethodno posoljena, se stavlja pakovanje za supu. Kuva se otprilike 20 minuta tako što se poeriodično skida pena rešetkastom kašikom. Kada se skuva, očisti se od kostiju i sitno se nasecka.
U drugu posudu se stavlja na dno ulje i šargarepe koje su prethodno očišćene i sitno iseckane.
Kada se proprže šargarepe, dodaje se kravlji maslac i brašno i neprestano se meša dok se ne proprži.
Dodaje se meso i pakovanje sa supu zajedno sa bujonom, ako je potrebno, dodaje se još vode. Začinjava se crnim biberom i solju po ukusu.
Kada pileća supa provri, sipa se orzo. Ostavlja se na umerenoj vatri da se orzo skuva.
Peršun se sitno isecka i dodaje se na kraju.
Pileća supa sa orzom se servira sa kriškama limuna.