Način pripreme
Operemo pileće meso. Isečemo ga na komade. Koristimo belo meso. U šerpu stavimo 3 litre vode. Stavljamo meso u vodu. Začinimo prstohvatom soli. Za vreme kuvanja piletine skidamo penu rešetkastom kašikom.
Kad skuvamo pileće meso vadimo ga i stavljamo u posudu. Iskidamo meso na male komade. Bujon koji se stvorio procedimo uz pomoć cediljke u čistu šerpu dovoljno veliku zato što ćemo u njoj kuvati supu.
Stavljamo šerpu na vatru. U bujon stavljamo 2 supene kašike ulja.
Operemo svo povrće. Oljuštimo koru paradajza. Potrebno nam je ½. Sitno ga isečemo. Izrendamo šargarepu i sečemo na kockice. Krompir oljuštimo, operemo i sečemo na veće kockce. Paprike takođe sečemo na kockice. Luk očistimo i sitno isečemo.
Prvo u bujon stavljamo luk, šargarepu i celer. Ostavljamo supu da vri. Začinimo sa malo soli zato što je bujon bio posoljen prilikom kuvanja mesa.
Stavljamo malo bibera po ukusu. Nakon 7-8 minuta stavljamo i drugo povrće. Pre nego što bude gotovo stavljamo i fidu. Na kraju dodajemo skuvano i iskidano meso.
Kuvamo dok ne bude gotovo. Isečemo 1/3 veze svežeg peršuna. Pred kraj stavljamo i peršun. Po želji možemo napraviti zapršku od jaja i kiselog mleka. Serviramo toplu.