Prženice sa jajima, medom, bananama i orasima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
13/03/2019
"Ukusna jutra i dobri doručci se pamte dugo "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • hleb - 8 kripki, suv
  • banane - 2 komada
  • med - 8 kašika
  • orasi - 30 g
  • karamel mleko - 500 ml
  • za mleko
  • šećer - 3 kašika
  • sveže mleko - 500 ml
  • vanilin šećer - 1 komad
  • žumanca - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj sipajte šećer i stavite na ringlu, zagrejte dok se ne stvori karamel. Sipajte mleko u mlazu i mešajte dok se karamel ne rastvori, dodajte vanilin šećer i ostavite da se ohladi.

U posudi umutite žumanca viljuškom i dodajte ohlađeno mleko, promešajte dobro.

U tiganju zagrejte ulje, potopite svaku krišku u mlečnu smesu sa jajima sa obe strane i pržite dok ne dobiju zlatasto braon boju.

Gotove kriške poređajte preko kuhinjskog ubrusa, da im upije suvišnu masnoću, poređajte kriške u tanjir za serviranje, pospite medom, poređajte banane isečene na kriške i pospite mlevenim ili istucanim orasima.

Servirajte!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar