Pirinač sa šargarepom i krompirom u rerni

15/03/2019
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj5744
"Ukusno i lako za spremanje - da li ste već zapisali recept?"
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano137
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Priprema se povrće. Krompir, šargarepa i luk se oljušte i iseku na sitne male kocke.

Pravo u posudu u kojoj će se peći jelo, stavljamo masnoću i blago se zaprži iseckan luk i šargarepe. Dodaje se opran pirinal i prži se dok ne postane staklast.

Dodaje se krompir, pasirani paradajz, so, biber, čubar. U posudu za pečenje se sipa oko 700 ml tople vode, pokriva se aluminijumskom folijom i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na oko 35-40 minuta.

Izvadimo iz rerne, sklanja sa folija.

Jelo se posipa narendanim kačkavaljem i vraća se u rernu tek toliko da se rastopi.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar