Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa krompirom i šargarepom u rerni

Svinjetina sa krompirom i šargarepom u rerni

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Svinjetina sa krompirom i šargarepom u rerni
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ukusna i klasična večera od svinjetine sa krompirićima"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g, pileće ili dr.
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 2 komada, crvena
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve
  • krompir - 500 g
  • mirođija - 1 kašičica, sveža
  • čubar - 1/2 kašičice
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku plećku isecite na kocke, operite i skuvajte 20-30 minuta u posoljenoj vodi, nakon čega ocedite preostali bujon u posudu.

Dodajte ulje i na sitno isečen luk, papriku i šargarepu.

Zapržite oko 5-6 minuta, dodajte alevu papriku i ostale začine.

Sipajte meso i povrće u odgovarajuću posudu, dodajte prethodno oljušten i isečen krompir, dolijte šolju oceđenog bujona od mesa, dodajte paradajz i promešajte u posudi za pečenje.

Dolijte još 1-2 šolje vode (da prekrije krompir), zapecite svinjetinu sa krompirom u zagrejanoj rerni oko 40 minuta dok krompir ne bude gotov.

Svinjetina sa krompirom i šargarepom u rerni je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: