Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Janija»Ukusno jelo sa džigericom

Ukusno jelo sa džigericom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Ukusno jelo sa džigericom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ako želite da počistite tanjir, znači da smo uspeli sa pripremom ovog jela sa džigericom"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 500 g
  • luk - 2 - 3 komada, stari
  • šljive - 10 - 12 komada (suve)
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 7 - 8 zrna
  • paradajz pire - 5 supenih kašika
  • vino - 1/2 šolje (po želji)
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Džigericu potopimo u hladnu vodu i isečemo na kockice.

U šerpu sipamo ulje i zajedno sa lukom dinstamo. Začinimo alevom paprikom, biberom, lovorovim listom i paradajz pireom, prethodno pomešanim sa malo vode.

Dodajemo šljive i sipamo vodu i vino po želji. Ostavljamo da se krčka na tihoj vatri, nakon što šljive omekšaju i džigerica bude gotova, isključimo.

Ako smo stavili više vode, možemo zgusnuti tako što ćemo dodati malo brašna, pomešanog sa malo vode, ostavljamo da vri i nakon toga isključimo ringlu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: