Način pripreme
Krastavac i blago blanširanu šargarepu sečemo na lente pomoću ljuštilice. Brokoli iskidamo na sitno. Avokado isečemo na kocke i posipamo sa malo soka od limuna da ne pocrni dok se salata ne servira.
Pomešamo pvorće u posudi, posipamo sa malo semenki od susama, iskidemo deo listića korijandera i začinjavamo maslinovim uljem, sokom od limuna i solju. Mešamo pažljivo.
Za spremanje salate, narendamo beli luk i đumbir na sitno. U njih dodajemo soja sos, miso pastu, rastvorenu u malo vode, med, crni susam, listove korijandera i čili, isečen na sitno i bez semenki.
U tankom mlazu dodajemo maslinovo ulje, mešajući energično.
Iskidamo file od ribe na krupne parčiće, kojima smo pre toga odstranili kožu. Stavljamo ih u sos na oko 40 minuta da se začine.
Poređamo salatu u posudu za salatu ili po želji u individualne posudice za salatu.
Na dno poređamo listove salata, rasporedimo kocke avokada i odozgo rasporedimo salatu od krastavca, šargarepu i brokoli. Odozgo poređamo iskidane i marinirane parčiće lososa.
Posipamo čilijem isečenim na tanke krugove. U sredinu stavljamo posudicu sa marinadom. Tokom konzumacije u nju se umaču zalogaji ribe ili povrća.