Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od ribe»Fjužn salata sa fileom od lososa

Fjužn salata sa fileom od lososa

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Fjužn salata sa fileom od lososa
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Predlog za ljubitelje"

Potrebni sastojci

  • file od lososa - 300 g, pečen na pari
  • krastavac - 1/2 komada
  • avokado - 1 komad
  • brokoli - 4 - 5 ružica, blanširani
  • šargarepa - 2 komada, blanširana
  • salata - 3 - 4 lista
  • list od cvekle - bejbi (šaka)
  • bejbi spanać - šaka listova
  • Za marinadu
  • miso pasta - 1 kašičiva
  • soja sos - 3 kašike
  • đumbir - 1 kašika, narendan
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • limun - sok od 1/2 komada
  • voda - 2 kašike
  • med - 1 kašika
  • crni susam - 1 kašika
  • čili - 1 komad, po želji
  • korijander
* merne jedinice

Način pripreme

Krastavac i blago blanširanu šargarepu sečemo na lente pomoću ljuštilice. Brokoli iskidamo na sitno. Avokado isečemo na kocke i posipamo sa malo soka od limuna da ne pocrni dok se salata ne servira.

Pomešamo pvorće u posudi, posipamo sa malo semenki od susama, iskidemo deo listića korijandera i začinjavamo maslinovim uljem, sokom od limuna i solju. Mešamo pažljivo.

Za spremanje salate, narendamo beli luk i đumbir na sitno. U njih dodajemo soja sos, miso pastu, rastvorenu u malo vode, med, crni susam, listove korijandera i čili, isečen na sitno i bez semenki.

U tankom mlazu dodajemo maslinovo ulje, mešajući energično.

Iskidamo file od ribe na krupne parčiće, kojima smo pre toga odstranili kožu. Stavljamo ih u sos na oko 40 minuta da se začine.

Poređamo salatu u posudu za salatu ili po želji u individualne posudice za salatu.

Na dno poređamo listove salata, rasporedimo kocke avokada i odozgo rasporedimo salatu od krastavca, šargarepu i brokoli. Odozgo poređamo iskidane i marinirane parčiće lososa.

Posipamo čilijem isečenim na tanke krugove. U sredinu stavljamo posudicu sa marinadom. Tokom konzumacije u nju se umaču zalogaji ribe ili povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: