Način pripreme
Uzimamo posudu za pečenje i pokrivamo je papirom za pečenje.
Posolimo dva parčeta lososa i posipamo ih alevom paprikom i biberom.
Pomešamo vino, soja sos, kari, peršun, origano, majčinu dušicu, beli luk, braon šećer, maslinovo ulje i so i dinstamo ih 10 minuta na ringli.
Pečemo losos u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni oko 10 minuta (uvijenog u foliju i pokrivenog sosom od biljaka).
U osmom minutu otvaramo foliju i prelivamo odozgo lososa pomešanim maslacem i limunom. Posipamo sa malo prezli.
Pravimo garnirung za ribu, kuvajući pirinač i dodajemo maslac i so (možemo da dodamo sa masalcem dinstano malo špargli i brokolija i da ih zapečemo sa lososem. A pirinač da je prema tehnologiji za suši).
Stavljamo losos preko pirinča. Po želji može da se doda i kapar.
Nek vam je slatko uz ove filete od lososa sa biljnom koricom!