Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Fileti od lososa sa biljnom koricom

Fileti od lososa sa biljnom koricom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Fileti od lososa sa biljnom koricom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Nek vam je slatko uz ove filete od lososa sa biljnom koricom! Garnirung i vino su obavezni kao dodatak"

Potrebni sastojci

  • file lososa - 400 g
  • prezle
  • masilinovo ulje - 2 kašike
  • maslac - 1/2 šolje, istopljen
  • belo vino - 2 kašike
  • soja sos - 1 kašičica
  • limun - 1/3 šolje, isceđen (limeta)
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • peršun
  • origano
  • majčina dušica
  • biber
  • aleva paprika
  • kari
  • beli luk - 1 čen
  • Za garnirung
  • pirinač
  • maslac
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo posudu za pečenje i pokrivamo je papirom za pečenje.

Posolimo dva parčeta lososa i posipamo ih alevom paprikom i biberom.

Pomešamo vino, soja sos, kari, peršun, origano, majčinu dušicu, beli luk, braon šećer, maslinovo ulje i so i dinstamo ih 10 minuta na ringli.

Pečemo losos u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni oko 10 minuta (uvijenog u foliju i pokrivenog sosom od biljaka).

U osmom minutu otvaramo foliju i prelivamo odozgo lososa pomešanim maslacem i limunom. Posipamo sa malo prezli.

Pravimo garnirung za ribu, kuvajući pirinač i dodajemo maslac i so (možemo da dodamo sa masalcem dinstano malo špargli i brokolija i da ih zapečemo sa lososem. A pirinač da je prema tehnologiji za suši).

Stavljamo losos preko pirinča. Po želji može da se doda i kapar.

Nek vam je slatko uz ove filete od lososa sa biljnom koricom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: