Način pripreme
Isečemo rebra na porcije. Prelivamo ih paradajz pireom, dodajemo med, začine, ulje i soja sos. Isečemo čenove belog luka na tanke krugove i dodajemo u njih gotovu marinadu za rebra.
Dobro je da ostavimo rebra na 24 sata da upiju marinadu, ali možemo i da ih ostavimo 1-2 sata i da ih pečemo sa njom (tako porcijemo možemo servirati sa gotovim sosom, da bi nam bilo lakše).
Stavljamo rebra u odgovarajući pleh i pokrivamo folijom i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni. Pečemo dok meso ne počne da se malo odvaja od kostiju, nakon toga skidamo foliju i pečemo rebra sa obe strane, uz pomoć kašike prelivamo marinadom da dobro upiju ukuse i da dobiju crvenkastu boju.
Krompir operemo, oljuštimo i isečemo na kockice. Opran i isečen krompir stavljamo u odgovarajući pleh, prelivamo maslinovim uljem, dodajemo začine i pivo. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude potpuno gotovo. Po želji možemo dodati čenove belog luka.