Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Ukusna rebra sa medom i prilogom od krompira

Ukusna rebra sa medom i prilogom od krompira

Ukusna rebra sa medom i prilogom od krompira3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
4
"Toliko smo gladni da nismo sigurni da li će nam ovaj pleh biti dovoljan"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • paradajz pire - 200 ml
  • med - 5 - 6 supenih kašika
  • soja sos - 50 - 100 ml
  • beli luk - 3 čena
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • bosiljak - po ukusu
  • ulje - 20 - 30 ml
  • za krompir
  • krompir - 0.5 - 1 kg
  • maslinovo ulje - po ukusu
  • pivo - 100 - 200 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ruzmarin - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo rebra na porcije. Prelivamo ih paradajz pireom, dodajemo med, začine, ulje i soja sos. Isečemo čenove belog luka na tanke krugove i dodajemo u njih gotovu marinadu za rebra.

Dobro je da ostavimo rebra na 24 sata da upiju marinadu, ali možemo i da ih ostavimo 1-2 sata i da ih pečemo sa njom (tako porcijemo možemo servirati sa gotovim sosom, da bi nam bilo lakše).

Stavljamo rebra u odgovarajući pleh i pokrivamo folijom i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni. Pečemo dok meso ne počne da se malo odvaja od kostiju, nakon toga skidamo foliju i pečemo rebra sa obe strane, uz pomoć kašike prelivamo marinadom da dobro upiju ukuse i da dobiju crvenkastu boju.

Krompir operemo, oljuštimo i isečemo na kockice. Opran i isečen krompir stavljamo u odgovarajući pleh, prelivamo maslinovim uljem, dodajemo začine i pivo. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude potpuno gotovo. Po želji možemo dodati čenove belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: