Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Pečene punjene ćuftice sa prilogom od krompira

Pečene punjene ćuftice sa prilogom od krompira

Mimi GeorgievaMimi Georgieva
Početnik
19124410
Pečene punjene ćuftice sa prilogom od krompira
Fotografije: Mimi Georgieva
1 / 3
23/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ukusno i bez mnogo stajanja pored šporeta - punjene ćuftice sa prilogom od krompira."

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g
  • jaja - 1 komad + 1 žumance
  • hleb - 2 kriške, beli
  • začini
  • peršun
  • kumin - mleven
  • biber
  • aleva paprika - malo
  • mladi luk - (suv i svež)
  • vegeta
  • so
  • origano
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Moj predlog za vas danas je pečeni meni.

Ukusno i bez mnogo stajanja pored šporeta - punjene ćuftice sa prilogom od krompira.

Za ćuftice:

Zamesite 500 g mlevenog mesa sa 1 jajetom + 1 žumance, 2 kriške belog hleba (prethodno potopljen u sveže mleko i dobro oceđen).

Dodajte začine po ukusu.

Ja sam stavila peršun, mleveni kumin, biber, alevu papriku malo, mladi luk (moj je domaći sušen, može i svež), vegetu, malo soli, čubar i origano.

Zamesite mleveno meso i oblikujte velike ćufte.

Nadev može biti po ukusu i šta imate sve.

Ja sam stavila kockice kačkavalja, krišku paradajza i kisele krastavčiće, isečene na kockice.

Sipajte u pleh i sok od kiselih krastavčića (samo da pokrije dno) i stavite ćuftice.

Namažite odozgo belance.

Pecite ćuftice u plehu, obloženim papirom za pečenje na 225 stepeni oko 30 mminuta.

Za krompir:

Zajesno sa ćufticama pečete i krompir, stavite ih u poseban pleh.

Oljuštene, isečene krupnije, marinirajte sa uljem, začinima i alevom paprikom.

Stavite malo vode na dno pleha.

Ako volite sočne ćuftice izvadite ih pre krompira. Sočnos dolazi od malo alangle mesa.

Ako volite soseve, možete dodati po ukusu.

Tarator je obavezan!

Uživajte u ovom ukusnom i jednostavnom jelu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: