Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani Sir»Ukusni prženi topljeni sir sa susamom

Ukusni prženi topljeni sir sa susamom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k98
Ukusni prženi topljeni sir sa susamom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 2
19/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Znojava hladna flaša vina traži ukusan pržen topljeni sir sa susamom za ozbiljnu vezu"

Potrebni sastojci

  • topljeni sir - 200 g
  • brašno - 4 - 5 kašika
  • jaja - 2 komada
  • kornfleks - 1 šolje, kukuruzni, izmrvljen
  • susam - 1 kašika
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa prstohvatom soli. Sečemo topljeni sir na krugove. Nakvasimo hladnom vodom.

Namrvljeni kukuruzni kornfleks pomešamo sa susamom. Krufove topljenog sira uvaljamo dobro u brašno.

Topimo u umućena jaja i nakon toga uvalajmo u pomešan kronfleks sa susamom. Pohovani sir ispržimo u ulju sa obe strane ravnomerno.

Pazimo da ne pregori. Vadimo na roštilj da se ocede od suvišne masnoće. Serviramo sa sosom po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: