bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Đuveč»Jagnjeće meso sa tikvicama iz rerne

Jagnjeće meso sa tikvicama iz rerne

Jagnjeće meso sa tikvicama iz rerne
Fotografije: Maria Gulekova
1 / 2
21/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Jagnjetina sa mekanim povrćem - klasično ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 300 - 400 g
  • tikvice - 3 - 4 komada, srednje veličine
  • mladi luk - 1 veza
  • kinoa - 1 - 2 supene kašike
  • šargarepe - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • đumbir
  • korijander
* merne jedinice

Način pripreme

Meso dobro operemo i isečemo ga na male zalogaje.

Stavljamo u pleh i u njega dodajemo tikvicu, isečenu na kockice, šargarepu, isečenu na polumesece i isečen mladi luk.

Dodajemo alevu papriku, začine, kinou i začinimo solju po ukusu.

Dodajemo vodu i stavljamo u jaku rernu da se peče dok svi sa sastojci ne budu gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: