Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Brz pirinač sa tikvicama iz rerne

Brz pirinač sa tikvicama iz rerne

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
29668106
Brz pirinač sa tikvicama iz rerne
Fotografije: Elena Todorova
1 / 3
10/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Klasično posno jelo koje se lako priprema - nezavisnos da li ste početnici ili profesionalni kuvari"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • tikvice - 5 komada, srednje veličine
  • šargarepa - 2 glavice
  • luk - 1 glavica
  • mirođija - 1 prstohvat
  • so - po ukusus
  • biber
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • ulje - 30 ml, za zapršku, može i maslinovo ulje
  • voda - 4 i 1/2 šolje za pirinač
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo šargarepu i luk sitno i stavljamo u prethodno ugrejan tiganj sa uljem/maslinovim uljem.

Pržimo 5 minuta i dodajemo krupnije isečene tikvice, sa njima pržimo još 5 minuta. Sipamo smesu u pleh.

Operemo pirinač i dodajemo u pleh zajedno sa vodom. Odnost vode i pirinča je 3:1. Ako želite možete prethodno propržiti pirinač.

Stavite začine, dobro promešajte i stavite u prethodno ugrejanu rernu da se peče.

Pecite prvo 20 minuta na 250 stepeni dok voda u plehu ne provri, a nakon toga još 20-25 minuta na 150 stepeni dok pirinač ne upije celu vodu i vaš pirinač sa tikvicama bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: