Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Teleće ćuftice u paradajz sosu

Teleće ćuftice u paradajz sosu

Maria DoevaMaria Doeva
Pomoćnik kuvara
405286
Teleće ćuftice u paradajz sosu
Fotografije: Maria Doeva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ne pravimo ćuftice, ćuftice kupamo u paradajz sosu, zato što su tako najukusnije"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 700 g
  • luk - 2 komada, srednje veličine
  • paradajz - 1 kg
  • začini - po vašem ukusu (so, peršun, čubar)
  • voda - oko 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo mleveno meso i pravimo ćuftice - ko koju veličinu želi.

Nakon toga ih propržimo zajedno sa glavicama luka, prethodno isečemo na manje trakice.

Za to vreme uzimamo paradajz i oljuštimo od kože. Nakon toga sečemo na manje komade i dodajemo u mleveno meso sa lukom.

Nakon toga sipamo vodu, posolimo po ukusu i poklpamo da vri.

Nakon što provri mešamo češće da se ne zalepi.

Skidamo kad se paradajz sos zgusne.

Peršun i čubar dodajemo pre nego što skinemo sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: