Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Ćuftice u paradajz sosu (Polpettone)

Ćuftice u paradajz sosu (Polpettone)

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Ćuftice u paradajz sosu (Polpettone)
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
08/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Pošto želite da ćuftice budu sočne, napravite ih baš ovako - sa paradajz sosom"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g teletina
  • prezle - 140 g
  • beli luk - 3 čena
  • jaje - 1 komad
  • mleko - 3 kašike
  • vorčester sos - 2 kašičice
  • origano - 1 kašičica, suv smesa sa bosiljkom
  • so - 1/2 kašičica
  • za sos
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz sos - 400 ml
  • bujon od povrća - 400 ml
  • paradajz pire - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • za preko
  • parmezan - 100 g
  • kačkavalj - 30 g
  • peršun - 2 kašike, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve namirnice za ćuftice. Dobro umesite smesu. Podelite je na 8 jednakih komada i formirajte lopte.

Crni i beli luk za sos naseckajte na sitno.

Ugrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju. Upržite crni i beli luk oko 3 minuta dok ne omekša. Dodajte paradajz sos, bujon, paradajz pire i šećer.

Ako koristite kockicu bujona, nema potrebe da dodajete so, jer su gotove kocke bujona dosta slane. Ostavite sos da proključa, smanjite vatru i ostavite ga da se krčka oko 15 minuta, dok se lagano ne zgusne.

Sklonite sa vatre, ohladite ga oko 5 minuta i ispasirajte ga do glatkog sosa.

Premažite odgovarajuću dublju posudu sa malo ulja. Poređajte ćuftice. Sipajte paradajz sos oko njih i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta. Posle 15 minuta okrenite ćuftice jednom.

Poslužite ćuftice sa paradajz sosom vruće i pospite ih narendanim kačkavaljem, parmezanom i iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: