Način pripreme
Pomešajte sve namirnice za ćuftice. Dobro umesite smesu. Podelite je na 8 jednakih komada i formirajte lopte.
Crni i beli luk za sos naseckajte na sitno.
Ugrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju. Upržite crni i beli luk oko 3 minuta dok ne omekša. Dodajte paradajz sos, bujon, paradajz pire i šećer.
Ako koristite kockicu bujona, nema potrebe da dodajete so, jer su gotove kocke bujona dosta slane. Ostavite sos da proključa, smanjite vatru i ostavite ga da se krčka oko 15 minuta, dok se lagano ne zgusne.
Sklonite sa vatre, ohladite ga oko 5 minuta i ispasirajte ga do glatkog sosa.
Premažite odgovarajuću dublju posudu sa malo ulja. Poređajte ćuftice. Sipajte paradajz sos oko njih i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta. Posle 15 minuta okrenite ćuftice jednom.
Poslužite ćuftice sa paradajz sosom vruće i pospite ih narendanim kačkavaljem, parmezanom i iseckanim peršunom.