Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća čorba sa majčinom dušicom

Pileća čorba sa majčinom dušicom

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
7519302
Pileća čorba sa majčinom dušicom
Fotografije: Elena Stoichovska
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pileća čorbica sa iznenađujuće ukusnim mirisom majčine dušice - probajte, podelite i komentarišite"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • krompir - 2 srednja
  • šargarepa - 2
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • kurkuma - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 - 2 supene kašike
  • ljuta paprika - 1/2 izmrvljene
  • bosiljak - 7 - 8 listića
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Napunimo šerpu vodom do pola i stavljamo na vatru. Isečemo luk i beli luk sitno i stavljamo u vodu. Ostavljamo da vri 5-6 minuta. Isečemo pileće meso na komade. Stavljamo u vodu.

Oljuštimo krompir, očistimo šargarepu - isečemo na kockice. Sipamo ih u vrelu smesu. U ovoj etapi dodajemo samo izmvrljenu ljutu papriku. Poklopimo i ostavljamo na tihoj vatri.

Pre nego što bude gotovo, stavljamo začine - kurkumu, majčinu dušicu, sitno iseckan bosiljak. Na kraju stavljamo so.

Nažalost, ako vam je piletina iz prodavnice, treba da koristite maslinovo ulje, potšo domaćem mesu ne treba dodataka - kurkumu za boju i maslinovo ulje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: