Način pripreme
Oprane borovnice, trešnje očišćene od koštica i bananu posipamo šećerom, da otpuste sirup i ostavljamo oko 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Kada se šećer istopio i sirup odvojio od voća, pasiramo sve zajedno, ne trudeći se da smesa bude apsolutno glatka, da bi imala prijatnu strukturu.
Prebacujemo smesu u plastične posudice i dobro uvijamo streč folijom. Stavljamo u zamrzivač i čekamo da se sorbe dobro zamrzne.
U odgovarajuće posudice (u mom slučaju ja sam korisitila predhodno dobro zamrznute posudice od kore od lubenice) prebacujemo sorbe okrećući ga, blago izlupamo plastične posudice da izađe lakše.
Ukrašavamo zamrznutim crninm borovnicama i trešnjama i svežim i aromatičnim listićima žalfije.
Serviramo odmah, konzumiramo sa zadovoljstvom i merom, jer je ledeno.
*Kada su servirani u zamrznutim (u zamrzivaču) posudicama od kore lubenice, ona duže čuva minus temperaturu i sorbe je leden duže vreme.
Prijatno i nek vam je slatko!